Link Beskrivelse Afstand
http://www.limfjords.dk/  Badeland m.m. 1 km.
http://www.spottrupborg.dk/ Middelalderborgen Spøttrup siden den i 1941 blev restaureret og indrettet til museum. I dag fremstår Spøttrup Borg som Danmarks bedst bevarede middelalderborg. 6 km.
http://www.traemuseet.dk/ Museets formål er at fremme forståelsen for den gamle tradition indenfor træbearbejdning. 19 km.
http://www.skivenykunstmuseum.dk/ Skive Kunstmuseum vil byde velkommen ikke til en ren naturoplevelse, men i stedet til en udfordrende og berigende kunstoplevelse. 24 km.
http://www.hancock.dk/ Hancock bryggeriet 25 km.
http://www.skiveet.dk/forside Skive Kommunes Turistforening 25 km.
http://www.skives11stjerner.dk/ Skives 11 stjerner skal være med til at sætte Skiveegnen på nytænkningens verdenskort. De står som monumentale vartegn i egnens trafikknudepunkter. 25 km.
http://www.skive-hallerne.dk/ Skive Badeland m.m. 26 km.
http://www.skive-trav.dk/ Travbanen i Skive 27 km.
http://www.hjerlhede.dk/da/forsiden.html Hjerl Hede er en af Danmarks store og mest velbesøgte turistattraktioner, og er kendt langt ud over landets grænser for sine levendegørelser om sommeren og op mod jul, hvor mere end 100 personer hver dag er med til at vise dagliglivet på landet for ca. 150 år siden. 29 km.
http://www.jenle.dk/ATekst/XForside.asp Nanna og Jeppe Aakjærs hjem 29 km.
http://www.staaruphovedgaard.dk/ Stårup Hovedgård er Skive egnens ældste og eneste privatejede herregård åben for besøgende. Hovedbygningens sale og stuer rummer en fornem samling af møbler, malerier og kunstgenstande fra det 17. - 19. årh. 32 km.
http://www.middelalderborgen-oestergaard.dk Middelalderborgen Østergaard, Østergårdsvej 1, Åsted, 7870 Roslev - Den første bygning ad middelalderborgen opførtes i 1516 i nærheden af voldstedet Sallingholm. Bygningerne omkranser hvad der anses for Danmarks mindste gårdsplads: 9 x 9,5 m. Voldsted og borg var stamsæde for den mægtige Krabbe slægt. Væsentlige dele af gården er bevaret i den stående bygning. 34 km.
http://www.museumsallingsund.dk/ Sallingsund og Omegns Museum er et egns og kunstmuseum med permanente udstillinger og skiftende særudstillinger. 35 km.
http://www.jesperhus.dk/ Jesperhus er feriecenter, campingplads og blomsterpark med forlystelser. Et oplagt feriemål for en sommerferie, miniferie, weekendophold eller udflugt for hele familien. Lej en hytte eller bo på camping og benyt de mange aktiviteter og nyd den skønne natur på Mors - Limfjordens Perle. 35 km.
http://www.monsted-kalkgruber.dk/da Velkommen til verdens største kalkgrube. Afsæt mindst 2 timer til besøget. I gruberne er der året rundt 8° C - så husk varmt tøj. Gruberne er det perfekte sted at besøge en regnvejrsdag eller under en hedebølge. I halvdelen af minegangene er det muligt at køre med rullestol, og i Café Grotten har vi et handicaptoilet. 41 km.
http://www.daugbjerg-kalkgruber.dk/ Danmarks ældste kalkmine. På din færden gennem den underjordiske verden støder du på indtryk af hårdt slidende minearbejdere, flagermus, fossiler m.m. Med stearinlys i hånden kan du komme ind i de inderste kroge og ned til 60 meter under jorden. En oplevelse du aldrig vil glemme! 41 km.
http://www.herregaarden-hessel.dk/ Herregården HESSEL 43 km.
http://www.furmuseum.dk/

Fur Museum er et naturhistorisk og kulturhistorisk lokalmuseum og rummer en enestående samling af 55 millioner år gamle fossiler af international klasse.

Museet fortæller om regionens landskaber og undergrund - en historie, der spænder fra det tropiske molerhav til istidernes arktiske kulde, hvor store ismasser formede Danmark. Museet fungerer som guide til at opleve disse fantastiske landskaber og tilbyder en række aktiviteter med naturvandringer, foredrag og naturværksted.

På Fur Museum kan man gennem de mangeartede udstillinger opleve fortiden. Kulturhistorien fortæller om en ø hvor det har været godt at bo siden slutningen af sidste istid. Lige meget hvor man graver på Fur dukker fortiden op af mulden.

43 km.
http://www.daugbjerg-minilandsby.dk/ Landsbyen er en nøjagtig kopi af Daugbjerg, som byen så ud før storbranden i 1791. Byen kommer når den er færdig, til at bestå af ca. 20 gårde, 10 småhuse kirke, vandmølle og Det kongelige kalkbrænderi. 44 km.
http://www.kongenshus.dk/ Kongenshus Mindepark er Danmarks største hede område. Et levende museum der hædrer de mennesker som med hårdt slid gjorde den jyske hede til et frugtbart land. 47 km.
http://www.trolderuterne.dk/

Sjove steder med fortællinger og oplevelsesmuligheder for børn og voksne i alle aldre.Har du lyst til at tage ud i naturen og opleve ting både fra fortiden og fra nutiden? Oplevelserne kan du få, når du bruger en mobiltelefon. Du skal bare huske at tage din mobiltelefon med ud til oplevelserne i naturen. Der er trolderuter I Skive og Viborg kommuner. En troldefamilie fortæller historier om dyr og planter, om jorden og om historien. Historierne er forskellige hvert sted.

 
http://www.jyllandsparkzoo.dk/ Haven blev oprettet i 1969 på et husmandssted med tilhørende 10 tdr. land. Formålet med et lille Zoo var at give specielt børnene mulighed for at komme i kontakt med dyrene - lege med dyrebørnene - og at måtte fodre disse. Begyndelsen var svær og beskeden, men efterhånden har vi hvert år udvidet og udviklet haven. Vi har hele tiden forsøgt at forbedre forholdene - først og fremmest for dyrene - og dernæst for gæsterne. I dag spænder haven over ca. 35 tdr. land. 80 km.
Vandreture i området:
Vandretur 1 Vandretur Spøttrup Sø rundt (tur på 9,9 km.) 6 km.
Vandretur 2 Vandretur Nymølle Strand - Ginderup Plantage - Jættestuen - Mollerup Sø (tur på 8,6 km.)  
Vandretur 3 Vandretur Ålbæk Strand - Halvøen Kås - Kås Hovedgård (tur på 10 km.) 1 km.
Vandretur 4 Vandretur Nymølle - Knud Strand - Spøttrup Sø  
Vandretur 5 Vandretur Krejbjerg - Hjerk Nor - Hjortholm  (tur på 17 km.)  
Vandretur 6 Vandretur Gyldendal - Vendal - Kås (tur på 8,5 km.)  
Fiskesøer og Put and Take søer:
http://www.dansee.dk/ Danske Ørredsøer er stiftet i 1994 og består af privatejede ørredsøer fordelt over hele landet. Foreningens formål er at hæve kvaliteten ved søerne og give vore mange lystfiskere en god oplevelse. 20 km.
Spisesteder:
http://www.traktoerstedet-borgen.dk/ Selskaber  Restaurant  Mad ud af huset  Frokostretter  Picnickurv Smørrebrød i metermål 6 km.
http://a-h-b.dk/dk/restauranter/skive A Hereford Beefstouw i Skive - eller Rosenhøj 25 km.
http://hotel.krohotel.dk/ Kro 27 km.
http://www.sevelkro.dk/ Kro 31 km.
http://www.pinenhus.dk/ Restaurant 32 km.
http://www.breumlandevejskro.dk/ Kro 34 km.
http://www.borbjergmill.dk/ Borbjerg Mølle Kro er idyllisk beliggende på et stort naturskønt område, mellem Holstebro og Hjerl Hede. Borbjerg Mølle Kro har meget at byde på. Dejlig afslappet atmosfære og et fristed for folk, der ønsker noget specielt eller bare fred og ro. Den gamle vandmølle kører stadig, og leder vandet fra møllesøen gennem Hellegård Å ud i Limfjorden. 35 km.
http://www.sfkro.dk/ Den nuværende kro blev indviet i 1938 og er nylig restaureret, så den i dag lever op til selv de største krav som 4-stjernet hotel. Men vigtigst- den hyggelige stil og atmosfære er bevaret. Sallingsund Færgekro ligger skønt ved det storslåede naturområde Legind Bjerge. Skov og fjord omgiver kroen, der er nabo til Jesperhus Blomsterpark. I 1974 blev et nyt anneks med 34 værelser indviet, så kroen i dag har 40 dejlige værelser, heraf flere suiter. Kroen er kendt for altid at være flot dekoreret, og det formår at skabe en fantastisk hygge. 38 km.
http://www.sundsoerehus.dk/ Sundsørehus er et hyggeligt beliggende spisested, der kan tilbyde traditionel dansk mad, grill retter samt fest menuer. Alt sammen til ’familie venlige’ priser. 40 km.
http://www.furbryghus.dk/
Fur Bryghus og restaurant Bryghuset er her indrettet i en smuk, rød træbygning fra 1926, nænsomt restaureret med pietetsfølelse for de gamle håndværkstraditioner. Omgivelserne er enestående: 128 hektar uforstyrret natur med harer, råvildt og fasaner som de nærmeste naboer.
48 km.
http://venoekro.dk/ Venø Kro er en hyggelig familierestaurant, liggende på vest siden af Venø i naturskønne omgivelser, tæt på Limfjorden, 5 km. nord for færgelejet og kun 200 meter nord for Venø Lystbådehavn. 52 km.
http://www.feggesundkro.dk/ Kroen ligger på Mors’ nordligste spids kun en halv snes skridt fra Limfjorden med udsigt til Thy.
Kroen er ca. 400 år gammel og har været ejet af samme familie siden 1910. I dag er det Preben Pedersen, der ejer stedet og driver Feggesund Færgekro sammen med Mette Kjelstrup. Kroens mange stuer, har hver sin charme, samt fjordudsigt. Mere end 30.000 ål ender hvert år deres vandring på Feggesund Kro, det svarer til, at der steges mindst 5 tons ål om året.
68 km.
Golfbaner:
http://www.skivegolfklub.dk/ 18 Hullers golfbane 25 km.
http://www.harreviggolf.dk/ 18 Hullers golfbane. Ved baneanlægget er der foretaget en omfattende naturgenopretning, og søer og vandløb er frilagt. Banen er karakteriseret ved en utrolig flot flora. Et spændende stisystem gennem den vildt voksende skov/mose forbinder mange teesteder og greens. 28 km.
http://www.morsoe-golfklub.dk/ 18 Hullers golfbane 40 km.
http://www.hjarbaekgolf.dk/ Hjarbæk Fjord Golf Center er en spændende og varieret golfbane med 27 huller, der er anlagt i tre ni hullers sløjfer, som alle starter og slutter ved klubhuset. Sea Side-bane i naturskønt område ved Limfjorden. 49 km.
http://www.holstebro-golfklub.dk/ 18 hullers bane (Skovbanen) og 9 hullers bane (Parkbanen). 57 km.
http://www.viborggolfklub.dk/ 27 huls bane. Banen er velplejet og udfordrende i afvekslende terræn med flere skov- og søhuller. Udsigt til by og fortidsminder. 57 km.
http://www.himmerlandgolf.dk/ Hele 3 udfordrende 18-hullers golfbaner venter dig – PGA New Course og Old Course og så selvfølgelig ”Bette” Course, vores 18 hullers par 3-bane. 69 km.
http://www.nvgolf.dk/ 18 Hullers golfbane 77 km.
Windsurfing:
  Klik her Oversigt over de bedste windsurfing steder ved og omkring Limfjorden  

TILBAGE